La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 28 gennaio 2008

Românii - premiaţi de public în Italia

FILM
28 IANUARIE 2008

Filmul „Între ziduri“ de Ana-Felicia Scutelnicu a primit Premiul publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Trieste. Premiul publicului pentru Cel mai bun documentar a fost acordat unei coproducţii Germania - România, „Das Geheimnis von Deva/ Secretul Devei“ de Anca Miruna Lăzărescu.
În secţiunea Documentar a concursului a rulat şi filmul „Război pe calea undelor“ de Alexandru Solomon, iar la secţiunea dedicată scurtmetrajelor a fost inclus şi „Valuri“ de Adrian Sitaru. „California Dreamin’ (Nesfârşit)“ de Cristian Nemescu a fost prezentat la Festivalul de Film de la Trieste, în afara competiţiei, în programul de evenimente speciale.
Tot în afara competiţiei a rulat şi documentarul Adinei Pintilie, „Nu te supăra, dar...“.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento