La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 11 gennaio 2008

Expulzarea din „Cizmă“ se execută imediat după ce a semnat prefectul

Legislaţie
Noul decret de expulzare nu schimbă mai nimic
Expulzarea din „Cizmă“ se execută imediat după ce a semnat prefectul
de Caterina NICOLAE 10 IANUARIE 2008
Expulzatul participă la judecarea recursului, dacă prezenţa sa „nu produce grave atingeri ale unor drepturi sau un pericol grav pentru ordinea publică“
Decretul nu precizează care sunt „atingerile grave“

La finele lunii trecute, autorităţile italiene au adoptat un nou decret privind expulzarea cetăţenilor comunitari pe motive “imperative de siguranţă publică”. Diferenţele dintre acesta şi primul decret, cel emis imediat după izbucnirea scandalului Mailat, sunt, însă, minore. Motivele pentru care poate fi decisă expulzarea nu sunt prezentate limpede. Legiuitorii precizează că “existenţa unei condamnări penale nu justifică în mod automat adoptarea unei astfel de măsuri”, dar, un articol mai jos, revin la idee şi adaugă: “În adoptarea măsurii de îndepărtare se ţine cont inclusiv de eventuale condamnări, pronunţate de un judecător italian sau străin, pentru unul sau mai multe delicte intenţionate, consumate sau tentative, împotriva vieţii sau integrităţii persoanei (…)”.
Această adăugare însă contravine prevederilor acquis-ului comunitar, care specifică, clar, că „antecedentele penale nu trebuie să constituie un motiv pentru luarea unor astfel de măsuri (expulzarea cetăţeanului european în cauză – n.r.)”. În ceea ce priveşte persoana care poate decide expulzarea, aceasta a rămas, în continuare, prefectul, sau “ministrul de interne atunci când destinatarul a locuit pe teritoriul naţional în precedenţii zece ani sau este minor“. Dacă expulzatul are proasta idee să se întoarcă pe teritoriul Italiei înainte de expirarea “sancţiunii de reintrare”, va face puşcărie trei ani şi, după ce va ieşi din închisoare, va fi din nou scos în afara ţării.

Cum poţi să anulezi o decizie de expulzare? Se poate face recurs în termen de douăzeci de zile de la notificare, sub sancţiunea inadmisibilităţii, la tribunalul din regiunea în care îşi are sediul autoritatea care a luat decizia expulzării.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento