La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 7 gennaio 2008

"La multi ani!" pentru Ioni si Ioane


Sf. Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului
7 Ianuarie 2008
de Raluca Dan, Florian Bichir
La o zi dupa Botezul Domnului, Biserica Ortodoxa il praznuieste astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, cel mai mare dintre profeti.

El a fost cunoscut pentru viata sa ascetica, dar si ca fiind glasul ce striga in pustie: „Gasiti calea Domnului!”. Poporul de atunci l-a numit Ioan Botezatorul fiindca ii chema pe oameni la pocainta si-i boteza in raul Iordan afundandu-i cu tot trupul in apa. El propovaduia: „Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor!”. Intr-o zi, Ioan a zarit printre multimea care venea la el un tanar la 30 de ani pe care nu-l vazuse niciodata. La vederea Acestuia cu numele Iisus, Ioan s-a tras inapoi cuprins de frica si-i zise: „Eu am trebuinta sa fiu botezat de Tine si Tu vii la mine?!”. Trimis de Dumnezeu in desert sa anunte vestea cea buna a venirii lui Mesia si sa pregateasca calea lui Iisus, Ioan isi implineste misiunea botezand pe Iisus in apele Iordanului. De acum stralucirea lui urma sa scada, iar a Mantuitorului sa creasca.Aproximativ doua milioane de romani, al caror patron spiritual este Sfantul Ioan Botezatorul, isi sarbatoresc, astazi, onomastica. Potrivit statisticilor Ministerului Internelor, din totalul celor care poarta prenumele Ioan sau Ioana si derivatele acestora (Ion, Ionica, Ionut, Ionel, Jean, Ionica, Ionela, Oana, Jeana), circa 1,5 milioane sunt barbati.
Evenimentul Zilei Nr. 5047

Nessun commento:

Posta un commento