La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 17 gennaio 2008

Romania a scapat de ultimul loc din Uniunea Europeana la Internet


17 Ianuarie 2008
de Iulian Enache

Tara noastra a urcat doua pozitii in topul penetrarii Internetului in tarile Uniunii, depasind Polonia si Bulgaria.

Numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane de persoane la sfirsitul lunii noiembrie, reprezentind o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcind doua locuri, de pe ultima pozitie detinuta in Uniunea Europeana (UE). In perioada ianuarie-noiembrie 2007, totalul navigatorilor pe Internet din Romania a crescut cu circa doua milioane de persoane fata de primele opt luni, la sapte milioane de utilizatori, respectiv 31,4% din totalul populatiei, estimata la 22,27 milioane de locuitori, potrivit datelor InternetWorldStats.

Rata de utilizare a Internetului a crescut, la finele lunii noiembrie 2007, cu 7,5 puncte procentuale peste nivelul din intervalul ianuarie-august. Dupa ce in prima parte a anului trecut a ocupat ultimul loc din UE, raportat la rata de penetrare a Internetului, Romania a urcat, la sfirsitul lunii noiembrie, doua locuri, devansind Polonia, ultima clasata, cu o rata de 29,6%, si Bulgaria, cu 30%, si apropiindu-se de Malta, unde nivelul este de 31,7%. La nivelul intregii uniuni, rata de penetrare a crescut la 55,7%, de la 51,8% la sfirsitul lunii august, respectiv 273,23 milioane de navigatori din totalul celor 490,43 milioane de locuitori.

Olanda avea cel mai ridicat nivel al utilizarii Internetului, respectiv 87,8% din totalul populatiei, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din august. Urmatoarele clasate sint Suedia, fosta ocupanta a primului loc, cu 77,3%, si Portugalia, cu 73,1. Pe plan mondial, rata de penetrare a Internetului a atins 19,1%, consemnind o crestere de numai 0,2 puncte procentuale. Totalul utilizatorilor a atins 1,262 miliarde de persoane, dintre cele 6,6 miliarde de locuitori.

Internetul continua sa fie cel mai folosit de locuitorii Canadei si ai Statelor Unite, respectiv de 70,9% dintre cele 334,66 milioane de locuitori, insa ritmul de crestere se mentine redus, la 0,7 puncte procentuale.

Cea mai mare parte a utilizatorilor Internetului, respectiv 36,6% (461,7 milioane de persoane), provin din Asia, dar rata de penetrare este de numai 12,4% din totalul populatiei, care se apropie de 3,8 miliarde de locuitori.
Sursa. Cotidianul.

Nessun commento:

Posta un commento