La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 1 dicembre 2007

De Ziua Naţională, Realitatea TV inaugurează birourile de la Roma şi Madrid

Premieră
De Ziua Naţională, Realitatea TV inaugurează birourile de la Roma şi Madrid
01 DECEMBRIE 2007

1 Decembrie 2007 e prima zi naţională a României europene. Tema centrală a zilei, la Realitatea TV, este: „La mulţi ani, 22 de milioane de români!” Ţi-e ruşine sau te mândreşti că e ziua ta?” De Ziua lor, postul le oferă românilor din ţară şi din străinătate o serie de programe speciale, ştiri şi dezbateri.
Programul începe la ora 7 cu un matinal dedicat zilei de 1 Decembrie. De la prima oră, românii vor primi de la reporterii Realitatea TV cartea „Tu faci România”, un volum scris de 22 de milioane de autori. De la ora 10 se va transmite parada militară de Ziua Naţională, într-o producţie interactivă. Defilarea militarilor şi a tehnicii de luptă va fi comentată atât de specialişti, cât şi de spectatori.

La jurnalul de la ora 18, corespondenţii Realitatea TV Italia, Ioana Molla şi Mirela Voicu, alături de corespondenţii Realitatea TV Spania, Cristina Lincu şi Andra Miron, lansează proiectul „Realitatea fără frontiere” - deschiderea birourilor din Roma şi Madrid.
De luni, 3 decembrie, corespondenţii vor transmite ştiri despre viaţa românilor din aceste ţări, în programul Realitatea fără frontiere, în cadrul jurnalului de la ora 17.
Seara de 1 Decembrie va avea o strălucire aparte: ediţia specială „Luminile oraşului” va include transmsiuni în direct de la cel mai înalt brad de Crăciun din Europa, amplasat în Piaţa Unirii din Bucureşti, şi de la inaugurarea iluminatului de sărbători în Capitală.
De la 19.30, Mihai Tatulici şi invitatele sale, Sandra Pralong, Adriana Săftoiu şi Corina Creţu, vorbesc despre ce se ascunde, bun şi rău, în spatele etichetei de român. Toate acestea, pe fundalul unui important eveniment cultural românesc al sfârşitului de an: Concertul de la Veneţia.
Finalul zilei vine din Spania si Italia, locurile unde românii sărbătoresc ziua lor departe de casă, dar în direct la Realitatea Tv. În plus, „Eterna si fascinanta Românie ”, un program de ştiri-magazin, ne va descrie ţara dintr-o perspectivă mai puţin cunoscută: cea a prezenţei în Guinness Book. (D.P.)
Sursa: Gandul.

3 commenti:

  1. DE CE VA E RUSINE DE OAMENI CARE MUNCESC CORECT NU CA VOI NISTE HOTI.

    RispondiElimina
  2. De ce sa ne fie rusine ca sintem romani? sint in Italia din 2004, lucrez cu demnitate si dragoste la unul din cele mai vechi spitale din Europa Umberto, spital recunoscut pe plan mondial ptr cerecetare . sintem apreciati si respectati, iubiti ptr ceea ce facem si ptr inalta calificare , ptr modul nostru de a actiona. Apoi eu nu imi pot permite sa fac hoti , oameni care au reusit in afaceri acasa,i Romania, libertatea ce o avem toti dupa 1989 ne .a deschis o poarta , e meritul fiecaruia sa stie sa intre pe aca poarta. sint printre noi destui care cred ca pasind pe teritoriul altei tari , cred ca pot face orice ,,, si aici ca si acasa sint legi care trebuie respectate,, acestia murdaresc numele tarii.. a demnitatii noastre. Nu.i o rusine sa iti cistigi existenta .. muncind, e rusine cind ptr un nr restrins sintem catagalogati toti la fel .. E pacat ca noi romanii nu sintem uniti precum altii.. se parev ca sintem victimele propriului mod de a a gindi.. romania a dat umanitatii nume .. celebre ,,, coanda, palade, eugen ionescu, eliade plus generatia de azi care isi gaSESTE LOCUL MERITAT.. nU ,,,,NU TREBUIE SA NE FIE RUSINE CA SINTEM ROMANI.. DIMPOTRIVA ,, TREBUIE SA NE MINDRIM

    RispondiElimina
  3. Finally, an issue that I am passionate about. I have looked for information of this caliber for the last several hours. Your site is greatly appreciated.

    RispondiElimina