La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 10 dicembre 2007

Sange romanesc pentru spitalele din Roma


SÂNGE ROMÂNESC PENTRU SPITALELE DIN ROMA

Campania de donare de sânge "românesc" pentru spitalele din capitala italiană a început duminică, la Roma, în apropierea Colosseumului, unde s-au reunit imigranţi români din Italia. Campania urmează să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile, în centrul Romei, sub Arcul lui Constantin, sângele donat fiind recoltat cu ajutorul a două unităţi mobile de hematologie. Această iniţiativă de solidaritate, simţ civic şi toleraţă a fost lansată de mai multe asociaţii ale românilor din Italia, în colaborare cu Ambasada României, autorităţile regiunii Lazio, Primăria din Roma şi Asociaţia italiană a Donatorilor Voluntari de Sânge (AVIS).

"Este o manifestaţie importantă atât din punct de vedere social, cât şi din punctul de vedere strict sanitar. Sângele recoltat reprezintă un pas în plus spre autosuficienţa regională, pe care sperăm să o atingem în 2008", a declarat responsabilul regional pentru Sănătate, Augusto Battaglia. "În ceea ce priveşte valoarea socială a evenimentului, trebuie subliniat faptul că din comunitatea românească din Lazio fac parte multe persoane care munesc din greu şi cinstit şi contribuie la dezvoltarea economiei noastre", a adăugat el.
Adăugat: 10 decembrie 2007
Antena3.ro

Nessun commento:

Posta un commento