La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 29 dicembre 2007

Altă performanţă cinematografică românească


Trofeul Paladino d’Oro, la Festivalul Internaţional de Film Sportiv de la Palermo
de Sînziana IONESCU 29 DECEMBRIE 2007
Distincţia a fost cucerită de doi constănţeni, Florin Orezeanu şi Alina Cosmoiu
Scurt-metrajul „Antrenamentul” prezintă povestea a patru micuţe gimnaste din Constanţa, care visează să devină campioane

Doi ziarişti de televiziune din Constanţa au obţinut Trofeul Paladino d’Oro la Festivalul Internaţional de Film Sportiv de la Palermo. Distincţia a fost obţinută recent, pentru prima dată, de România la secţiunea Scurt-metraj, cu filmul „Antrenamentul” realizat de Florin Orezeanu şi Alina Cosmoiu.
Producţia care a purtat titlul „Tomorrow at 9” a fost favorita reputatului critic de film Gregorio Napoli, care a declarat presei italiene că filmul „exemplar” al românilor îi este „cel mai aproape de suflet” din tot concursul, fiind „cinematografie pură, un film în care fiecare cadru are un sens, un mesaj”.

„Antrenamentul” prezintă povestea micuţelor gimnaste din lotul Constanţei, patru fetiţe între 9 şi 12 ani, care se antrenează intens, zilnic, pentru a-şi îndeplini visul de a deveni campioane. „De fapt, ‘Antrenamentul’ este un film despre limitele umanului, despre voinţă, perseverenţă, curaj şi hotărâre. Este primul succes al României la acest festival, unde concurenţa a fost dură, în finală aflându-se producţii semnate de companii de prestigiu ca RAI sau National Geographic”, au declarat producătorii de la Action Television Production din Constanţa. Proiecţiile festivalului aflat la a 29-a ediţie au avut loc în perioada 10 – 17 decembrie în piaţa mare din Palermo.
Filmul românilor a mai câştigat în septembrie Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Barcelona şi Menţiune de onoare la cel mai important festival de film sportiv din lume, „Sport, Movies and Tv - 25th FICTS Festival” din Milano.
Sursa: Gandul.