La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 3 dicembre 2007

Emigranţii români – locul 10 în lume, după banii trimişi acasă


Emigranţii români – locul 10 în lume, după banii trimişi acasă
03 DECEMBRIE 2007

România ocupă locul al zecelea într-un top realizat de Banca Mondială după sumele trimise în ţara de orgine de către cetăţenii care obţin venituri în străinătate, cu o valoare estimată de 6,8 miliarde de dolari în 2007. Suma reprezintă 2,1% din banii pe care emigranţii din toată lumea îi remit în statul de unde provin. Pe primele poziţii în respectivul clasament se situează cetăţenii indieni, chinezi şi mexicanii. În top 10 se găsesc şi state cu un nivel ridicat al veniturilor, precum Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie.
De altfel, cetăţenii germani şi britanici au trimis în ţara lor sume apropiate de contribuţia românilor, în jur de 7 miliarde de dolari pentru fiecare. Per total, emigranţii din întreaga lume au remis 318 miliarde de dolari în ţările lor de origine, potrivit estimărilor Băncii Mondiale, din care 240 miliarde de dolari au ajuns în statele în curs de dezvoltare. Recent, Banca Naţională a României a estimat că banii veniţi de la românii din afară sunt în jurul valorii de 9,2-9,3 miliarde de dolari pentru 2007.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento