La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 19 dicembre 2007

RO: S-a redeschis Aeroportul Kogalniceanu


Din tara
19 Decembrie 2007
de Feri Predescu
Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” s-a redeschis ieri dupa o luna de reparatii capitale la zona mediana a pistei.

Astfel, au fost inlocuite dalele de beton defecte si recolmatate rosturile, pista de 3.500 de metri lungime fiind singura de beton din tara, permitand in acest fel aterizarea celor mai grele aeronave din lume.
Balizaj luminos pentru aterizari in orice conditii
Lucrarile au inceput de anul trecut, dar au fost intrerupte in perioada sezonului estival. Si tot anul trecut a fost pus in functiune balizajul luminos, care va fi imbunatatit permanent pentru a permite aterizarea in orice conditii meteo.
„Pentru a face fata noilor cerinte, anul acesta s-au achizitionat mai multe echipamente performante. Numai masina de stins incendii a costat 680.000 de dolari”, marturiseste Titus Cazacu, directorul general al Aeroportului International „Mihail Kogalniceanu”.
De la Constanta la Istanbul
Conducerea Aeroportului International „Mihail Kogalniceanu” pregateste pentru anul viitor o serie de oferte noi de zbor.
„In 2008, ne propunem sa ajungem la un flux de calatori de cel putin 100.000 de persoane. In plus, pe langa rutele interne si cursele charter catre Europa, se fac deja demersuri pentru deschiderea unor zboruri regulate Constanta - Istanbul si Constanta - Atena”, a explicat ieri, cu ocazia redeschiderii aeroportului, directorul general Titus Cazacu.
Evenimentul Zilei Nr. 5027

Nessun commento:

Posta un commento