La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 31 marzo 2008

Creştinii ortodocşi vor organiza pentru prima dată un pelerinaj de Florii în Bucureşti


Luni 31 martie 2008

Credincioşii ortodocşi vor organiza pentru prima dată un pelerinaj de Florii în Capitală, a anunţat PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), conform site-ului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Despre acest pelerinaj, ce va avea loc în Sâmbăta lui Lazar, cu participarea mai multor parohii din Capitală, a vorbit PF Daniel în cuvântul adresat credincioşilor la finalul slujbei oficiată duminică la Catedrala patriarhală din Bucureşti.

Patriarhul BOR a spus că doreşte ca "anul acesta să organizăm şi aici, în Bucureşti, în Sâmbăta lui Lazar, la Vecernie, în ajunul Floriilor, un pelerinaj în oraş, aşa cum se face în municipiul Iaşi şi în toata Arhiepiscopia Iaşilor. Acest pelerinaj de Florii va fi un moment misionar de bucurie şi de binecuvântare a cetăţii".

Spre deosebire de creştinii ortodocşi, credincioşii catolici au organizat an de an, după 1989, astfel de procesiuni de sărbătoarea Floriilor în mai multe oraşe din România.
Sursa: NewsIn
Foto: monitorulexpres.ro

Nessun commento: