La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 31 marzo 2008

Aeroporturile Europei centrale au intrat în Spaţiul Schengen


Aeroporturile din Europa Centrală au intrat, în această noapte, în Spaţiul Schengen. Aşadar, începând de duminică, nu mai există controale de frontieră aeriană în opt ţări foste comuniste, dar numai pentru pasagerii care circulă în interiorul zonei Schengen. Ţara noastră ar putea intra în acest spaţiu abia peste trei ani, aşa că românii vor fi verificaţi, până atunci, şi mai sever, în aeroporturi.
În aeroporturile din Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia şi Malta, controalele de frontieră au dispărut de la miezul nopţii, numai pentru pasagerii care efectuează zboruri în interiorul zonei Schegen. 400 de milioane de persoane pot călători fără paşapoarte în 24 de ţări europene. Unele aeroporturi au însă nevoie de spaţii adiacente, pentru a delimita pasagerii din spaţiul Schengen de cei din afara lui. Aceştia din urmă se tem că vor aştepta şi mai mult timp pe aeroporturi.
Din spaţiul Schengen fac parte în prezent 24 de state europene. România speră să adere la acest spaţiu, alături de Bulgaria în 2011. Cele două state, care au aderat la Uniunea Europeană în 2007, trebuie însă să aplice o serie de reforme pentru a îndeplini criteriile Schengen.
Adăugat: 30 martie 2008
Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento