La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 1 marzo 2008

Guvernul italian a aprobat un nou decret pentru expulzarea cetăţenilor comunitari


Miercuri 27 februarie 2008

Consiliul de Miniştri italian a aprobat un nou decret privind expulzarea cetăţenilor comunitari ce comit infracţiuni în Peninsulă, informează corespondentul la Roma al Radio România Actualităţi.

Actul normativ, ce are valoare de lege, stabileşte modul în care pot fi îndepărtaţi de pe teritoriul italian cetăţenii europeni care prin comportamentul lor pun în pericol siguranţa publică.

Acesta este cel de-al treilea decret referitor la îndepărtarea unor cetăţeni comunitari de pe teritoriul Italiei aprobat de către Consiliul de Miniştri în mai puţin de patru luni.

Noul decret stabileşte că, în baza normelor UE, cetăţenii comunitari trebuie să-şi declare prezenţa în această ţară şi să demonstreze care este natura veniturilor câştigate aici.

De asemenea, acordarea rezidenţei poate fi negată celor care au comis infracţiuni grave.

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, după moartea italiencei Giovanna Reggiani, de a cărei ucidere a fost acuzat Romulus Mailat, guvernul italian a aprobat controversatul decret referitor la expulzări. Din cauza unor erori de redactare, în data de 28 decembrie a fost adoptat un alt decret, însă nici acesta nu a putut fi transformat în lege, din cauza dizolvării Parlamentului.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento