La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 22 marzo 2008

Zeci de copii români, discriminaţi în şcolile din Italia


Sâmbătă 22 martie 2008

Zeci de copii români sunt discriminaţi în şcolile din Italia. Copiii sunt înjuraţi sau chiar agresaţi de colegii lor de clasă, doar pentru că sunt români. Reprezentanţii asociaţiilor de români din Italia susţin că numărul cazurilor de discriminare a crescut după incidentul Mailat. Situaţia i-a alarmat şi pe europarlamentarii români. Renate Weber a transmis Ministerului Educaţiei din Italia o scrisoare deschisă, prin care solicită luarea unor măsuri privind combaterea discriminării în şcoli. În localitatea Civitavecchia, din apropierea Romei, mai multe familii au depus plângeri de discriminare la asociaţiile românilor din Italia. Două fetiţe gemene au fost nevoite să renunţe la şcoala pe care o frecventau din cauza colegilor italieni. Fetiţele ajungeau acasă plângând, pentru că erau agresate.În aceeaşi localitate, o altă familie de români vrea să îşi schimbe numele, pentru că băiatul este discriminat la şcoală.
Reprezentanţii asociaţilor de români din Italia susţin că sunt şi cazuri de discriminare la locul de muncă. În plus, au fost şi situaţii în care preoţii români au fost batjocoriţi de italieni.
Delegatul biroului care se ocupa cu emigranţii români din Civitavecchia, Gheorghiţă Mititelu, susţine că vor fi purtate discuţii cu profesorii, dar şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, pentru a se putea lua măsuri în cazurile de discriminare a copiilor români.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento