La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 9 marzo 2008

Bruxelles cere SUA eliminarea vizelor pentru toţi membrii Ue, inclusiv România


BRUXELLES CERE SUA ELIMINAREA VIZELOR PENTRU TOŢI MEMBRII UE, INCLUSIV ROMÂNIA

Uniunea Europeană a reafirmat că vrea eliminarea vizelor de intrare în Statele Unite pentru cetăţenii tuturor statelor membre. Reprezentanţii Uniunii i-au reamintit, joi, secretarului de stat american Condoleezza Rice că Statele Unite trebuie să ţină seama de existenţa unei politici comune europene în acest domeniu. Cetăţenii din 12 state ale Uniunii, între care şi România, au încă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Administraţia americană doreşte să încheie acorduri în această privinţă cu fiecare stat în parte, dar Uniunea insistă ca negocierile să se încadreze în politica europeană comună. Ministrul sloven de externe Dimitrij Rupel, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE, a declarat că va comunica poziţia comună a forului comunitar, aceea că Washingtonul trebuie să renunţe la restricţiile impuse cetăţenilor din noile state care au aderat în 2004 la UE. "Toate statele europene, toate statele membre UE, doresc să călătorească fără restricţii în Statele Unite", a declarat şeful diplomaţiei slovene. Acesta a preczat că este posibil ca această chestiune să reprezinte un subiect distinct în cadrul summitului UE-SUA ce urmează să aibă loc în iunie 2008 în Slovenia. Săptămâna trecută, Cehia a stârnit nemulţumire la Bruxelles semnând un acord bilateral separat cu Washingtonul, conform căruia a acceptat să coopereze în privinţa securităţii aeriene în schimbul eliminării vizelor, subminând unitatea UE în această problemă. Ungaria şi Estonia au purtat la rândul lor discuţii privind acorduri bilaterale similare. "Avem unele rezerve referitor la memorandumurile de înţelegere pe care SUA doresc să le încheie separat cu statele membre deşi UE are o politică comună a vizelor, şi îi vom încuraja pe prietenii noştrii americani să schimbe această situaţie specială", a precizat Rupel. Administraţia Bush şi-a argumentat refuzul de a extinde eliminarea vizelor la Grecia sau la 11 din cele 12 state noi membre UE, invocând motive de securitate în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001.
Adăugat: 07 martie 2008
Antena3.ro

Nessun commento:

Posta un commento