La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 26 marzo 2008

Iarnă în toată regula, în mai multe zone ale ţării


Miercuri 26 martie 2008
Iarna a revenit în mai multe zone ale ţării. Ninsorile abundente le-au dat de furcă şoferilor mai ales în Maramureş. Se circulă greu pe DN 18, în Pasul Gutâi şi Prislop. Şi cei care au trecut prin judeţul Hunedoara au avut probleme din cauza zăpezii, între Haţeg şi Petroşani. Drumarii au acţionat peste tot, dar, spun şoferii, cu prea puţine utilaje. Şi pe Valea Jiului a nins. S-a circulat greu pe drumul dintre Haţeg şi Petroşani. Din cauza temperaturilor scăzute, zăpada aşternută pe şosea a îngheţat. Pe raza comunei Merişor, mai multe tiruri neechipate de iarnă au blocat circulaţia aproape o oră.
La înălţimi mari, în masivele Straja şi Parâng, stratul de zăpadă ajunge acum la jumătate de metru.
În această noapte, iarna s-a întors şi la Bucureşti. Timp de patru ore, a nins în Capitală şi zăpada s-a aşternut într-un strat de câţiva centimetri, dar numai pe maşini. Temperaturile în Bucureşti nu au scăzut sub zero grade în această noapte, astfel că şoferii nu au avut probleme pe şosele dar trebuie să adapteze viteza la condiţii de drum umed. Meteorologii spun că ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore nu este ceva obişnuit pentru această perioadă a anului.
Mai multe accidente în ţară, din cauza zăpezii
În judeţul Maramureş, un tir a derapat şi a intrat într-un stâlp, în localitatea Lăpuşel. Şoferul de rezervă a murit pe loc. Ambulanţa care venea spre locul accidentului a patinat şi ea şi s-a răsturnat, iar medicul a fost grav rănit.
Şi în judeţul Harghita, un microbuz care mergea de la Lupeni către Odorheiul Secuiesc, a derapat şi a ajuns în şanţ. Microbuzul, ce transporta muncitori la o fabrică de produse lactate, a derapat din cauza zăpezii de pe carosabil şi s-a răsturnat. Trei persoane au fost rănite uşor.
Pe toate drumurile naţionale din Harghita se circulă în condiţiie de iarnă.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento