La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 25 marzo 2008

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Bunavestire


Marţi 25 martie 2008
Ortodocşii sărbătoresc astăzi Bunavestire, una din cele mai importante sărbători din calendarul pascal. Este ziua în care Arhanghelul Gavril i-a dat Fecioarei Maria vestea că îl va naşte pe Mântuitorul Iisus Hristos. În calendarul ortodox, această zi este cu dezlegare la peşte. Tradiţia populară spune că este obligatoriu ca în meniul acestei zile să existe peşte. Se spune că cei care respectă postul, dar şi dezlegările, vor fi sănătoşi tot anul. În calendarul popular, sărbătoarea se mai numeşte şi Blago-vestenie sau Ziua Cucului, pasărea care anunţă sosirea primăverii. Tradiţia spune că primul cântec al cucului, auzit de obicei la Bunavestire, trebuie aşteptat în haine curate, cu stomacul plin şi cu bani în buzunare.
Foto: NewsIn
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento