La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 25 marzo 2008

În ultimii cinci ani, numărul cazurilor de tuberculoză a scăzut cu 30% în România


Marţi 25 martie 2008
Dacă în anul 2003 în România se înregistrau aproape 30 de mii de cazuri, în anul 2007 mai puţin de 24 de mii de oameni au suferit de această boală. O dată cu scăderea numărului de bolnavi a scăzut şi rata mortalităţii în cazul acestei boli. Cu toate aceastea, medicii atrag atenţia asupra faptului că populaţia nu este foarte bine informată în legătură cu modalitatea de tratare. Specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să se prezinte la medic imediat ce observă că au simptomele acestei boli: tuse, febră, frisoane, scăderea în greutate sau transpiraţii în timpul somnului.
Potrivit statisticilor, în lume anual se înregistrează 9 milioane de cazuri noi de tuberculoză iar dintre acestea, aproximativ 2 milioane de decese.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento