La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 28 aprile 2008

Romania, campioana mondiala la gimnastica aerobica


26.04.2008
Delegatia României a obtinut la Campionatul Mondial de gimnastica aerobica de la Ulm (Germania) nu mai putin de opt medalii, inclusiv cea de aur pe echipe, la junioare. România a cucerit la feminin medaliile de aur, cu un punctaj de 20.050, urmata pe podium de doua echipe ale Rusiei, notate cu 20.050 si 19.900. În competitia mixta (duo feminin si masculin), reprezentativa noastra a obtinut medalia de aur, prin cuplul Bianca Becze si Marius Petruse, urmat de argintul perechii Iulian Cimpoiu-Delia Lacataru si bronzul rusilor Garsevan Dzanazyan (19.300). La feminin individual, medaliile s-au împartit dupa cum urmeaza: Maria Luisa Pavel, Linda Bucsanszki (Ungaria) si Maria Bianca Becze. Tot la feminin, România a urcat pe podium de doua ori, în proba de trio. Medaliile de aur au revenit echipei formate din Maria Luisa Pavel, Anca Surdu si Oana Constantin, argintul a ajuns la echipa formata din Claudia Eremia, Andreea Dinca si Andreea Bogati, iar bronzul – la formatia Rusiei. La juniori individual, grupa 15-17 ani, Marius Petruse a obtinut medalia de bronz, cu un punctaj de 19.500, dupa austriacul Martin Warren si spaniolul Li Vicente. Ieri au intrat in concurs reprezentantii Romaniei la seniori, cotati cu sanse mari la medalii.
Sursa: Gardianul.

1 commento:

  1. Dati-mi voie prin intermediul d-voastra sa felicit fostii colegi de echipa si noua generatie de gimnastica aerobica.Ma bucura enorm faptul ca si departe de casa nu uitam sa ne mandrim cu gimnastii nostri.Multumesc din suflet(ca si sportiv)redactiei si ziaristilor care ofera un mic spatiu acestor campioni de foarte mute ori umbriti.Doresc tuturor multa bafta,sanatate si cat mai multe satisfactii.Cu drag si respect, POHOATA MIHAELA TANIA (3 ori campioana mondiala la probele de grup,copie si echipa;4 ori camioana europeana,2 ori loc 3 mondial.)

    RispondiElimina