La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 15 aprile 2008

Şoc! Chivu era să nu se nască. Mama lui a vrut să avorteze!


Poate cea mai mare durere din viaţa unei femei este să fie obligată să avorteze. Un episod a cărui rememorare este cumplită chiar şi când totul a rămas la stadiul de intenţie. De aceea, sunt puţine cele care recunosc că au vrut să împiedice naşterea copilului lor. Mariana Chivu şi-a luat însă inima în dinţi şi a dezvăluit pentru Libertatea că nu a lipsit mult pentru ca România să fie lipsită de un mare fotbalist.
Întâmplarea s-a petrecut în 1980. Diana, sora lui Cristi, se născuse în septembrie 1970, şi după doar patru luni, Mariana a rămas din nou însărcinată. „La ce vremuri erau în anii ′80, era foarte greu să creşti un copil, darămite doi, în condiţiile în care noi, părinţii, eram foarte tineri. La spital, cand m-a palpat pe burtă, ginecologul, nervos, a boscorodit: «Criminalo, eşti în şase luni, vrei să omori copilul sau vrei să te omori pe tine?», după care a plecat, trântind uşa după el. Apoi l-am sunat pe sotul meu, Dumnezeu să-l ierte, şi l-am anunţat că vom fi din nou părinţi”, a povestit Mariana Chivu. De ce a făcut această dezvăluire? Explică chiar ea: pentru ca femeile care se gândesc la avort ca o soluţie pentru problemele lor să aibă un exemplu. „Dacă întrerup sarcina, ele nu vor şti niciodată la ce copii minunaţi ar fi putut da naştere”, a explicat mama căpitanului naţionalei de fotbal. Mândră că fiul ei a ajuns ca jucătorul preferat, Gică Popescu. Şi tristă că totul s-ar fi putut sfârşi înainte să înceapă...
Sursa: Antena 3 Sport.

Nessun commento:

Posta un commento