La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 25 aprile 2008

Primul tren de epocă din România circulă pe ruta Braşov-Zărneşti


Miercuri 23 aprilie 2008
Dracula Express, un tren de pe vremea Regelui Carol al doilea, ale cărui vagoane au fost restaurate, a făcut ieri prima cursă între Braşov şi Zărneşti. Trenul este pus în mişcare de o locomotivă cu aburi, care funcţionează cu cărbune şi păcură, dar se deplasează cu o viteză la fel de mare ca şi o garnitură modernă. Trenul face parte din patrimoniul naţional şi a fost închiriat gratuit de Consiliul Judeţean Braşov. Pe parcursul cursei turiştii pot petrece în vagonul-salon construit în 1934, utilizat în trecut numai de familia regală.Vagoanele au circulat în perioada interbelică pe ruta Bucureşti-Paris şi erau renumite pentru confortul lor. Restaurarea trenului a costat peste 600.000 de lei, dar turiştii care au apucat să se plimbe cu el susţin că merită toţi banii.În următoarele două luni plimbarea cu Dracula Express va fi gratuită. La fiecare cursă într-un vagon pot urca 85 de călători.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento