La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 7 aprile 2008

România cucereşte Parlamentul European cu sarmale şi mititei


BRUXELLES Succes românesc
de Denisa MANU, Bruxelles 07 APRILIE 2008
*Maeştrii bucătari români, rugaţi să exporte „know-how”-ul gastronomic

România cucereşte Parlamentul European cu sarmale şi mititei
Sarmalele româneşti, mititeii, dar şi ciorba cu perişoare şi papanaşii au avut zilele acestea un succes deplin la restaurantul de la Parlamentul European din Bruxelles. Cele 1500 de porţii de sarmale şi mititeii preparaţi din 120 kg de carne, pregătite de maestrul bucătar Mircea Belu, venit special de la Bucureşti, s-au epuizat, de fiecare dată, în primele 40 de minute de la deschiderea restaurantului. Preparatele au fost pregătite în cadrul manifestării "agRO- România.
Tradiţii şi recunoaştere", care s-a desfăşurat timp de trei zile la Bruxelles. Maestrul bucătar a pregătit sarmalele împreună cu colegii belgieni, care i-au solicitat reţete tradiţionale româneşti pe care să le poată prepara şi cu alte ocazii pentru deputaţii şi funcţionarii care servesc masa la acest restaurant. Expoziţia "agRO" a fost un succes încă din prima seară, organizatorii oferindu-le preparate din carne, brânzeturi, dulciuri, miere şi vinuri.

JOSEPH DAUL: „EUROPA TREBUIE SĂ AJUNGĂ ŞI ÎN MEDIUL RURAL ROMÂNESC”
"AgRO" a fost organizat de eurodeputatul român Constantin Dumitriu, la deschidere fiind prezenţi şi Joseph Daul, preşedintele grupului PPE-DE din PE, Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Neil Parish, preşedintele Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din PE. Joseph Daul a spus că a avut ocazia ocazia în timpul vizitelor în România să aprecieze calitatea produselor agro-alimentare, considerând că e benefic că România "a venit la Bruxelles cu aceste produse, dar e timpul să vină şi Europa în România.
Bunăstarea românilor trebuie să crească, iar banii şi Europa trebuie să ajungă şi în mediul rural", a spus Daul. Leonard Orban a subliniat şi el importanţa agriculturii pentru economia României, apreciind că prioritatea trebuie să fie acum modernizarea agriculturii, iar Politica Agricolă Comună (PAC) este în acest sens o şansă. Majoritatea celor care au gustat produsele tradiţionale şi vinurile româneşti la PE au fost dezamăgiţi că regulamentul PE nu permite şi vânzarea produselor expuse în interiorul sediului forului legislativ.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento