La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 15 aprile 2008

Lazăr Comănescu este noul ministru de Externe al României


Marţi 15 aprilie 2008
Ministerul Afacerilor Externe va fi condus de un diplomat. Lazăr Comănescu este cel care va conduce destinele diplomaţiei române. La propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a semnat, luni, decretul de numire a acestuia în funcţie. Fostul ambasador al României la Uniunea Europeană devine, astfel, al treilea ministru de Externe din actuala legislatură. Lazăr Comănescu a fost propus de premier de comun acord cu şeful statului, în urma unei convorbiri telefonice cu preşedintele Băsescu. Lazăr Comănescu a intrat în diplomaţie înainte de 1989, a fost ambasadorul României la Uniunea Europeană timp de opt ani, iar de-a lungul carierei sale a deţinut mai multe funcţii în Ministerul de Externe, printre care şi cea de secretar de stat. Comănescu preia locul lăsat liber de Adrian Cioroianu, în urma scandalului iscat de cazul românului mort prin înfometare, în Polonia. Aseară, Lazăr Comănescu a ajuns în Capitală de la Bruxelles.
Sursa: Realitatea TV
Foto: ue.mae.ro

Nessun commento:

Posta un commento