La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 12 aprile 2008

Adrian Cioroianu a demisionat

vineri, 11 aprilie 2008

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, vineri seara, că îşi depune demisia din funcţie, precizând că este o demisie de onoare în strânsă legătură cu cazul românului decedat în Polonia - Daniel Crulic.
"Decizia a fost luată după o discuţie cu primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu care a avut loc în această după-amiază", a declarat Cioroianu. El susţine că nu a primit nicio informaţie referitoare la situaţia reală în acest caz şi a spus că-şi dă demisia chair dacă "vina n-a stat niciodată la masă cu ministrul".
Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a acceptat demisia lui Adrian Cioroianu şi a anunţat începerea procedurilor pentru desemnarea unui nou ministru de Externe. De altfel, premierul a criticat dur, joi, activitatea MAE şi a cerut o evaluare de urgenţă a personalui consular, în urma scandalului "Crulic".
Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Crulic a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi a decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoarei.
Ministrul demisionar de Externe, Adrian Cioroianu, a fost ţinta criticilor presei pe întreg mandatul său de şef al diplomaţiei.

Foto: Ministerul Afacerilor Externe.
Sursa: Tvr.ro.

Nessun commento:

Posta un commento