La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 21 aprile 2008

RO: Cărţile de identitate vor fi schimbate


Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cărţii de identitate. Pe noile documente nu mai figurează numele părinţilor. Printre propunerile din noul proiect de lege al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se găseşte şi aceea ca pe noua carte de identitate să nu mai figureze numele părinţilor, menţiune care nu este făcută nici în actele de identitate din statele Uniunii Europene. În schimb, a fost introdusă o nouă rubrică: cea care arată cetăţenia persoanei.
De asemenea rămân rubricile referitoare la datele de identitate ale titularului. Actul va fi tip cartelă şi va avea aceleaşi dimensiuni ca cel care se eliberează în prezent. Fotografia va fi color şi va fi executată cu mijloace informatice direct pe suportul cărţii de identitate. În act se vor mai găsi, ca şi până acum, stema ţării, drapelul României şi sigla "evp", a „evidenţei persoanelor”.
MIRA a mai propus mărirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cărţii de identitate de la 15 la 30 de zile. De asemenea reprezentanţii ministerului vor ca pe noua carte de identitate să fie trecute şi localităţile în care posesorul are interdicţie.
Antena 3
Adăugat: 21 aprilie 2008

3 commenti:

  1. OGNI SETIMANA UN BULET,DRACI TOVARESI,ECOCONOMIA CRESTE DA EUROPA HUNITA''vii àplahuze,,

    RispondiElimina
  2. CHANDEL INTREBARE:?,cum poate un human sà aibe buletin ROM ,cind el a avut la eroica revolutie''esit din GHERLA,,anulat si masacrat,de hun TOVARAS militian,in fata la magazin obor-buc.Iesit din (nu scapat)ROM,Né vrind sa renunte la sua patria,mà adotat de cara ITALIA,avind pasaport ROMiNESC da ambasada romaniei din roma(cu bul.italian)DOMICILIAT DE DOUAZECI de ani in picola roma:MI-A DAT HAMENDA ca n-am buletin ruminesc,la MEDIAS.
    ...E NORMAL?(in rominia DA TOVARASI).....viii aplauze

    RispondiElimina
  3. CHANDEL INTREBARE:?,cum poate un human sà aibe buletin ROM ,cind el a avut la eroica revolutie''esit din GHERLA,,anulat si masacrat,de hun TOVARAS militian,in fata la magazin obor-buc.Iesit din (nu scapat)ROM,Né vrind sa renunte la sua patria,mà adotat de cara ITALIA,avind pasaport ROMiNESC da ambasada romaniei din roma(cu bul.italian)DOMICILIAT DE DOUAZECI de ani in picola roma:MI-A DAT HAMENDA ca n-am buletin ruminesc,la MEDIAS.
    ...E NORMAL?(in rominia DA TOVARASI).....viii aplauze

    RispondiElimina