La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 20 settembre 2009

Paraclis Episcopal la Viterbo


În Biserica ortodoxă există credinţa că Sfânta Liturghie şi rugăciunile Sfinţilor sunt cele care susţin această lume care din pricina mulţimii păcatelor s-ar autodistruge. De aceea orice biserică nou înfiinţată este un prilej de bucurie şi speranţă, un loc unde oamenii se pot întâlni cu Dumnezeu, dar şi unii cu alţii.

Această căutare a unei comunităţi ortodoxe române care să aparţină din punct de vedere canonic de Episcopia Ortodoxă Română din Italia, a credincioşilor din Viterbo se sfârşeşte odată cu începerea noului an bisericesc care începe cu 1 septembrie. Aşteptările şi rugăciunile credincioşilor români ortodocşi s-au concretizat odată cu înfiinţarea Paraclisului Episcopal cu hramul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica care prin binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Siluan s-a înfiinţat în cadrul Centrului Universitar Cultural Român din Via San Giovanni Decollato, nr. 1 din Viterbo.

Sfânta Liturghie se slujeşte în fiecare duminică începând cu data de 13 septembrie, urmând ca odată cu terminarea lucrărilor de amenajare programul sfintelor slujbe să se înmulţească acoperind şi unele zile ale săptămânii, când toţi cei doritor sunt invitaţi să participe la viaţa Bisericii.

Piatra de temelie a fost pusă odată cu prima Sfânta Liturghie. De acum toţi cei care au bunăvoinţa sunt aşteptaţi pentru ca împreună să zidim Biserica sufletelor noastre, comunitatea şi unitatea în Hristos prin Sfântul Duh.

De asemenea toţi cei doritori să se întâlnească şi să primească binecuvântare arhierească sunt invitaţi să participe la inaugurarea oficială a Centrului Universitar Cultural Român, unde va participa şi Preasfinţitul Siluan.
Pentru orice informaţie sau nelămurire sunt disponibil la numărul de telefon:3294839189.

Pr. Vasile Bobita.

19 commenti:

  1. E placut sa auzi despre astfel de evenimente. Noi suntem o familie tanara stabilita in vetralla si ne exprimam o profunda dorinta de participarea la sfintele liturghii. Asa cum nu prea cunoastem orasul, am vrea o harta, sau o adresa mai explicita, ca sa gasim biserica. multumesc

    RispondiElimina
  2. Via San Giovanni Decollato, 1, 01100 Viterbo VT
    Link: Harta

    RispondiElimina
  3. Cer ajutor de la sfantul parinte ,,am un copilas si vreau un sfant botez pentru el dar nu cunosc nici un ortodox aici in italia cum as putea sa gasesc nanasi pentru ca sa facem acest suflet sa devina crestin ortodox astept raspuns daca cineva ma poate ajuta| multumesc,

    RispondiElimina
  4. Cer ajutor de la sfantul parinte ,,am un copilas si vreau un sfant botez pentru el dar nu cunosc nici un ortodox aici in italia cum as putea sa gasesc nanasi pentru ca sa facem acest suflet sa devina crestin ortodox astept raspuns daca cineva ma poate ajuta| multumesc,

    RispondiElimina
  5. stie cineva dak celalalt preot din viterbo e preot recunoscut de episcopia romana???nu vasile bobita.asta da .celalalt.dak nu de ce nu se face nimic sa il dam afara si sa nu mai insele oamenii????k nici botezul nu este valabil.e un sarlatan .dak stiti ceva concret raspundeti va rog

    RispondiElimina
  6. doamna care cauta nanasa la copilas cred k a gasit pana acum .dak nu il botez eu.doamne ajuta pe toti!!!!

    RispondiElimina
  7. exista la viterbo sau in imprejurimi parintele ionascu gheorghe?????multumesc anticipat

    RispondiElimina
  8. exista ionascu gheorghe dar nu este preot

    RispondiElimina
  9. exista ionascu gheorghe dar nu este preot

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Este preot dar nu merita... Este un mincinos, sa nu aveti incredere in iel.

      Elimina
    2. Am luat la cunostinta multumim

      Elimina
    3. analfabet anonim "iel" nu exista in limba romaneasca.

      Elimina
  10. am si eu o intrebare eu sunt romanca si sotul meu e italian am vrea sa ne cununam la biserica ortodoxa . avem nevoie tot de nasi romani?eu nu prea cunosc pe nimeni aici!

    RispondiElimina
  11. Am frecventat "minunata" biserica unde nu se aude nimic din predica...unde copilul preotului alearga prin altar ca prin propria ograda...unde gorilele preotului vin sa te ameninte...unde ti se ia luminarea din mina la impartasanie...minunat...

    RispondiElimina