La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 3 giugno 2008

Noi atacuri în Italia. O româncă a fost victima unei agresiuni rasiste la Roma


Valul de agresiuni asupra românilor din Italia continuă. Ultimul caz de acest gen este cel al unei tinere românce care a fost victima unei agresiuni rasiste într-un autobuz din Roma. Femeia de 28 de ani este mediator cultural şi era împreună cu fiul ei de 15 luni când a fost insultată şi împiedicată să urce într-un autobuz întrucât lângă ea, în staţie, se mai aflau două femei de etnie rromă. De profesie, mediator cultural, românca, de 28 de ani, a reuşit să urce în ciuda ameninţărilor primite.
Atacurile verbale au încetat în momentul în care românca a ameninţat că o să cheme carabinierii. Ioana Hotea lucrează de opt ani în Italia. Sociologii italieni atrag atenţia că sunt şi alte situaţii similare în care imigranţii fie ei rromi, români, albanezi sau de alte origini sunt agresaţi.
Antena 3
Adăugat: 31 mai 2008

1 commento:

  1. Dramatic ce se petrece acolo si in multe alte locuri. Totul din lipsa mijloacelor de trai, lipsa locurilor de munca din tara natala.

    RispondiElimina