La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 9 giugno 2008

Discriminari: Ambasada raspunde

Comunicat de presă

Ambasada României în Italia recomandă tuturor cetăţenilor români din Italia implicaţi în incidente cu caracter discriminatoriu sau xenofob să sesizeze de urgenţă autorităţile italiene competente, respectiv, poliţia şi carabinierii din localitate, precum şi Oficiul Naţional Antidiscriminare Rasială din Italia (UNAR - Ufficio Nazionale Antidiscriminazioni Razziali) şi să informeze ambasada sau consulatele româneşti din zonă.
Precizăm că în cadrul UNAR este disponibilă o linie telefonică verde (tel.: 800.90.10.10, program luni-vineri, orele 10:00 şi 20:00), pentru reclamaţii sau plângeri din partea cetăţenilor. Apelul telefonic este gratuit şi poate fi accesat în limba română.
Totodată, Ambasada României în Italia reaminteşte cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul italian că, începând cu data de 25 aprilie 2008, în cadrul ambasadei funcţionează un telefon de urgenţă (tel: 345.230.24.89), disponibil 24 din 24 de ore, destinat, în exclusivitate, persoanelor care se află în situaţii speciale de dificultate sau de pericol pe teritoriul Republicii Italiene. În categoria acestor situaţii se încadrează accidentele cu victime, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
Precizăm că, misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României în Italia vor întreprinde cu promptitudine demersurile necesare pentru verificarea şi acordarea de asistenţă consulară conform competenţelor, pentru toţi cetăţenii români care sesizează autorităţile italiene şi Ambasada României în Italia cu privire la incidente cu caracter discriminatoriu şi xenofob.
Sursa: Ambasada Romaniei in Italia

Nessun commento:

Posta un commento