La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 5 giugno 2008

Astăzi, credincioşii sărbătoresc Înălţarea Domnului


Credincioşii sărbătoresc, astăzi, la 40 de zile de la Paşte, Înălţarea Domnului. Ispasul, aşa cum este denumit praznicul în popor, marchează încheierea sărbătorilor pascale.

Potrivit Faptelor Apostolilor, după Înviere, Isus s-a arătat apostolilor timp de 40 de zile, după care s-a înălţat la cer în prezenţa lor.
Isus a învins moartea şi a început altă viaţă alături de Dumnezeu.
Potrivit tradiţiei, cu Înălţarea şi cu ziua de Ispas, coincide şi joia iepelor, cunoscută ca Paştele Cailor. Se spune că astăzi este singura zi în care caii se satură de păscut, pentru că nu sunt puşi la căruţă.
De sărbătoarea Înălţării Domnului, mii de oameni au venit la Mănăstirea Neamţ pentru a participa la slujba de canonizare a nouă părinţi cuvioşi care au trăit acum câteva sute de ani. Canonizarea va avea loc chiar în ziua hramului aşezământului monahal. La eveniment va fi prezent Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României şi mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea sfinţitul Teofan.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento