La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 8 agosto 2008

Cursa Alitalia Roma – Bucureşti a întârziat din cauza mirosului a şase români


TRANSPIRAŢIE O problemă pentru poliţia italiană de frontieră
de Cristina MODREANU
08 AUGUST 2008
Un însoţitor de bord a încercat să rezolve problema pulverizând deodorant

Cursa Alitalia Roma – Bucureşti a întârziat din cauza mirosului a şase români
Pentru români parfumul ţării se simte încă înainte de a intra pe teritoriul acesteia. E suficient să te apropii de terminalul de unde pleacă respectiva cursă menită să te aducă acasă. Miercuri noaptea, în cursa Alitalia de la Roma spre Bucureşti, şase dintre pasagerii aflaţi la coada avionului miroseau puternic a transpiraţie: o parte din cei aflaţi în apropiere s-au revoltat şi au declarat că vor împiedica plecarea avionului.
Câţiva români buni de gură au decis să cheme pilotul avionului, iar echipajul a anunţat şi poliţia de graniţă. Pilotul a încercat să calmeze spiritele explicând românilor revoltaţi (din cauza altor români) că nu poate da jos nişte pasageri plătitori pentru că miros urât. Până să sosească şi poliţistul italian, un membru al echipajului a încercat să împrospăteze aerul pulverizând deodorant deasupra zonei unde se aflau „sconcşii“.

Rezultatul a fost o com­binaţie de parfum şi miros de transpiraţie în stare să doboare şi un cal. Întrebat de ce nu funcţionează aerul condiţionat – care ar fi atenuat poate efectele transpiraţiei – unul dintre stewarzi a replicat alarmat „you worry about AC when we have dangerous people here?!” (vă faceţi griji cu aerul condiţionat când noi avem aici oameni periculoşi).
După ce a aflat care e „pricina“, poliţia italiană de frontieră a declarat că nu e un caz de competenţa ei şi că singurii care pot fi daţi jos din avion sunt cei care fac scandal împiedicând plecarea cursei. În tot acest timp, „acuzaţii“, dintre care doi păreau proaspăt bătuţi măr, având ochii umflaţi şi vineţi, iar ceilalţi păreau doar speriaţi, nu au comentat nimic, aşteptând muţi rezolvarea conflictului. Păreau periculoşi, dar s-au dovedit absolut inofensivi, spre deosebire de „românii civilizaţi“.
Cu o întârziere de mai bine de jumătate de oră, cauzată de incident, cursa AZ 0502 de la Roma a plecat spre Bucureşti. Unul dintre pasagerii care nu intraseră în conflict avea o singură problemă: cum să facă el să se fotografieze cu Neti Sandu de la ProTv care se afla în acelaşi avion?
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento