La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 22 aprile 2010

Opt români au fost răniţi în accidentul de tren din Italia

Opt cetăţeni români se află printre cele 120 de persoane care au fost rănite după ce două trenuri care circulau pe ruta Roma-Civita, respectiv Castellana-Viterbo s-au ciocnit la La Celsa, la nord de capitala italiană, a anunţat Ministerul român de Externe.

Două trenuri care circulau pe ruta Roma-Civita, respectiv Castellana-Viterbo s-au ciocnit cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00 ora României), la La Celsa, la nord de capitala italiană. Potrivit primelor informaţii, unul dintre trenuri era oprit, din cauza unor probleme la sistemul de închidere a uşilor, când a fost lovit în plin de un altul, care l-a ajuns din urmă.

Presa italiană a anunţat iniţial că aproximtiv 50 de persoane sunt rănite şi au fost transportate la spital, dar niciuna nu este în stare gravă. În cursul serii, bilanţul anunţat al victimelor a fost ridicat la 120 de răniţi.

Potrivit MAE, şapte dintre cei opt cetăţeni români răniţi au fost externaţi în cursul zilei de marţi.

Ambasada României la Roma a contactat autorităţile locale compentente şi spitalele unde au fost transportate persoanele rănite în accident. Ambasada rămâne în contact permanent cu autorităţile locale pentru a urmări evoluţia situaţiei şi pentru a acorda sprijin persoanelor rănite, în cazul în care există solicitări de acest gen, a adăugat Ministerul de Externe.

"A fost o tragedie evitată", au spus unele rude ale victimelor. "Logodnica mea era în trenul lovit. Era oprit în staţie pentru că avea o problemă la uşi şi, deodată, a auzit o lovitură puternică (...). Dar cum este posibil ca în 2010 să nu fie un sistem care să semnaleze când un tren este oprit pe şine?", a spus un martor.

Circulaţia trenurilor a fost întreruptă între Montebello şi Piazzale Flaminio şi au fost trimise 12 autobuze pentru a prelua fluxul de pasageri.

Noul incident feroviar intervine după ce la 12 aprilie 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi 21 au fost rănite în urma deraierii unui tren regional în zona Merano, din nordul Italiei.

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento