La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 26 maggio 2010

Cursul de Limba, cultura si civilizatie romaneasca la Viterbo

Ministerul Educatiei Romaniei, in colaborare cu ministrele de invatamant ale tarilor europene solicitante propune elevilor rezidenti in strainatate, cat si elevilor de alta nationalitate, doua ore pe saptamana gratuite de curs de Limba, Cultura si Civilizatie romaneasca (abordare interdisciplinara intre limba romana, geografie si istorie, la toate nivelurile de invatamant).

Cursurile sunt predate de profesori romani calificati, selectionati prin concurs national. Elevilor care frecventeaza cursul li se asigura manuale didactice gratuite. La sfarsitul cursului, fiecare copil primeste din partea Ministerului Educatiei din Romania o diploma si o adeverinta care atesta participarea.

Cursul functioneaza inca din 2007 in Italia, Spania si Belgia si este solicitat si in alte state europene. In Italia a fost deschis initial in scolile din regiunile Lazio, Veneto si Piemonte, iar din acest an a fost extins in regiunile Lombardia si Umbria.

In orasul Viterbo cursul functioneaza de doi ani in cadrul scolii "Ellera" sub conducerea profesoarei Carmen Balan. Pentru informatii suplimentare:
e-mail: carmen.balan@libero.it
tel: 347 512 37 28 (wind)

Nessun commento:

Posta un commento