La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 20 febbraio 2009

Universitatea USAMV Cluj - deschiderea unui sediu in Viterbo‏


Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara USAMV Cluj - fundata in anul 1869 - este o instituţie modernă care a dobândit prin realizarile sale de zeci de ani o reputaţie de seamă atât pe plan naţional cât şi internaţional. Continuatoarea prestigiosei şcoli de agricultură clujene, universitatea are în componenţa sa patru facultăţi în care îşi desfăşoară activitatea peste 6000 de studenţi. Facultăţile universităţii oferă în prezent studenţilor 19 specializări bine ancorate în economia de piaţă, numeroase facilităţi şi perspectiva unei rapide integrări în structurile Uniunii Europene.

USAMV Cluj in intentia de a-si deschide portile, si a facilita integrarea pe piata muncii, tuturor romanilor din Italia care doresc sa-si continue sau sa-si perfectioneze studiile, in cadrul unei conferinte de presa gazduita de Prefectura din Viterbo, in prezenta tuturor institutiilor si oficialitatilor din Viterbo, va prezenta proiectul de deschidere a unui sediu permanent al Centrului Universitar si Cultural roman in Viterbo.

Proiectul de mare interes pentru comunitatea romanesca, nu numai din Viterbo, va fi expus de catre dl. Rector al USAMV Cluj, Prof. Dr. Doru Pamfil si de Presedintele USAMV Prof. Dr. Liviu Al. Marghitas.

Va invitam sa participati la aceasta prezentare in cadrul careia veti avea posibilitatea sa discutati direct cu promotorii acestui ilustru proiect, pentru a va putea exprima cerintele fata de activitatea pe care o astfel de institutie poate sa ofere.

Va asteptam cat mai numerosi miercuri, 25 februarie, ora 12,00, in Prefectura din Viterbo, Piazza del Plebiscito, 8.

Pentru info: dr. Anca Vanea, reprezentant relatii externe USAMV Cluj

Nessun commento:

Posta un commento