La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 21 agosto 2010

Un român a fost salvat de la înec de doi câini, în Italia

Luni, 09 August 2010 

Doi câini au salvat de la înec un român de 30 de ani, rezident în oraşul Civitavecchia, lângă Roma, informează Corriere della Sera. Bărbatul făcea baie în mare, însoţit de un prieten, când a fost tras în larg de un curent puternic de apă.

Un român a fost salvat de la înec de doi câini-salvamari, în Italia / FOTO: dollo.ro

Românul, în vârstă de 30 de ani, a scăpat cu viaţă datorită câinilor SICS (Scuola italiana cani salvataggio). Imediat după ce a fost lansată alarma, doi câini-salvamari, care fuseseră trimişi ca "întăriri pentru colegii lor" au sărit în apă, împreună cu instructorul lor şi au reuşit să-l transporte pe român, în siguranţă, pe plajă.

Acesta nu este singurul caz în care patrupedele au salvat vieţi. Patru fete cu vârstele de aproximativ 10 ani au fost, de asemenea, în pericol de înec pe plaja dintre Civitavecchia şi Tarquinia. Barca în care se aflau cele patru s-a răsturnat din cauza vântului puternic. La strigătele lor de ajutor, câinii-salvamari şi instructorii lor au acţionat, de îndată, şi au scos copilele din apă.

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento