La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 22 dicembre 2007

Se menţin controalele simplificate la frontierele României şi Bulgariei


Decizie
21 DECEMBRIE 2007

Membrii Comisiei pentru Libertăţi Civile din Legislativul de la Strasbourg au aprobat extinderea controalelor simplificate la frontierele externe ale Bulgariei şi României, se arată într-un comunicat al PE. Acest sistem va premite celor două noi state membre UE recunoaşterea unilaterală a unor documente emise de statele din spaţiul Schengen pentru persoanele care efectuează vizite cu o durată mai mică de cinci zile.
Prin două decizii adoptate în 2006, li se permite statelor membre simplificarea controalelor la graniţa externă pentru cetăţenii statelor care nu sunt membre UE, posesori ai unor documente emise de statele membre ale spaţiului Schengen. Regimul de recunoaştere a acestora este unilateral, opţional şi se limitează la vizite de tranzit cu o durată de mai puţin de cinci zile. Astfel, România şi Bulgaria au posibilitatea de a aplica noile reglementări sau de a continua să emită vize naţionale. (M.T.)
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento