La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 2 dicembre 2007

La Bucuresti cel mai inalt brad din Europa

O mare de oameni a iesit pe strazi sa vada minunea - cel mai inalt brad din Europa
1 Decembrie cu brad, haos si tancuri
2 Decembrie 2007
de Monica Cismaru
Beculetele care impodobesc cel mai inalt brad artificial din Europa au fost aprinse aseara in prezenta a zeci de mii de oameni.

De Ziua Nationala, principala atractie pentru bucuresteni a fost bradul din Piata Unirii. La ora 18.00, in piata erau prezenti mii de oameni, majoritatea tineri, dar si parinti si copii veniti sa vada aprinderea luminitelor din imensul brad.
Spectacol de lumini
In fata magazinului Unirea se inainta cu greutate, abia iti mai puteai face loc prin multimea de curiosi. Politistii au incercat sa evite blocajele din circulatie, dar au facut cu greu fata multimii de masini. Ca sa parcurgi distanta dintre Universitate si Unirii iti lua mai mult de o ora!
Tinerii s-au catarat peste tot pentru a putea vedea mai bine cand se aprind luminitele din brad si, inarmati cu telefoane mobile si aparate de fotografiat, au dorit sa imortalizeze acest moment unic.
Retelele de telefonie, blocate
Desi luminitele din brad au fost aprinse cu 13 minute intarziere, oamenii au rezistat frigului de afara doar pentru a se bucura de spectacol. Bradul a fost decorat cu beculete in forma de spice de grau, lumanarele, ingerasi si stelute. Bucurestenii au fost impresionati de frumusetea imensului brad, asa ca au ramas in continuare in piata pentru a vedea focul de artificii. Acesta a fost spectaculos si a durat zece minute. Apoi, trupa Sistem a sustinut un concert.
Aproape de ora 20.00 s-au aprins si luminile dintre Piata Unirii si Universitate. Un spectacol de muzica populara a avut loc si la kilometrul zero, in Piata Universitatii. Luni, langa bradul din Piata Unirii va fi inaugurat un patinoar. [...]
Zeci de copii pierduti in haos
[...] Lumea s-a imbulzit, mai multe persoane au lesinat, iar 45 de copii s-au pierdut in multime.
Cat un bloc de 25 de etaje
Constructia bradului a inceput in luna octombrie si a fost dusa la capat de o echipa formata din 300 de muncitori romani, brazilieni si portughezi. Materialele necesare ridicarii bradului au fost aduse la Bucuresti in aproximativ doua luni cu ajutorul a 25 de camioane si al unui vas maritim. Megaconstructia, care are 76 de metri inaltime, echivalentul unei cladiri cu 25 de etaje si un diametru de 26 de metri, este cadoul oferit de Craciun bucurestenilor de catre Millennium Bank, in parteneriat cu Primaria Capitalei, fiind pentru prima oara cand locuitorii orasului beneficiaza de o astfel de atractie. Printre capitalele care s-au bucurat in anii anteriori de astfel de obiective se numara Varsovia si Lisabona. Cele sapte etaje ale constructiei- gigant au fost ridicate cu ajutorul unei macarale de 250 de tone si 50 de metri inaltime, ultima piesa din asamblarea pomului-gigant de 290 de tone fiind steaua din varf, cu o inaltime de 3,5 metri.[...]

Evenimentul Zilei Nr. 5010

Nessun commento:

Posta un commento