La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 19 dicembre 2007

Guvernul italian renunţă la decretul privind expulzările

Guvernul italian renunţă la decretul privind expulzările, dar lucrează la unul nou
Miercuri 19 decembrie 2007, 14:35
Guvernul de la Roma a anunţat astăzi că renunţă la decretul de lege, care facilitează expulzarea cetăţenilor europeni, adoptat la scurt timp după uciderea Giovannei Reggiani. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a precizat, însă, că Ministerul de Interne lucrează la un nou decret-lege. Documentul va fi dezbătut şi supus aprobării în şedinţa de guvern din 28 decembrie, cu trei zile înainte de termenul la care ar expira prevederile actualei legi. Noul text va permite expulzarea cetăţenilor comunitari care constituie un pericol, împiedicând şi revenirea în Italia a românilor expulzaţi deja. Potrivit presei italiene, în cazul în care noul decret nu va fi adoptat până la 31 decembrie, toţi cetăţenii europeni care au fost expulzaţi ar putea avea dreptul să revină în Italia. Anularea actualului act a fost decisă de Guvernul italian după ce preşedintele Giorgio Napolitano a semnalat mai multe erori în forma finală, în special în ce priveşte normele antidiscriminare. Decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari a intrat în vigoare la 2 noiembrie, după adoptarea sa în Consiliul de Miniştri, şi a fost adoptat de Senat, dar are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Parlamentului pentru a deveni lege. Documentul, în baza căruia zeci de români au fost expulzaţi până acum, a provocat tensiuni între Roma şi Bucureşti şi a declanşat o adevărată dezbatere în organismele comunitare. Comisia Europeană a insistat asupra faptului că expulzarea străinilor care sunt cetăţeni europeni nu poate fi decât individuală şi trebuie să poată face obiectul unui recurs.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento