La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 21 aprile 2008

Presa italiană încearcă să forţeze transformarea unui caz de viol în „Mailat II”


de Cornel Toma, Mariana Bourita
2008-04-21
De pe aceste bănci şi-a pândit victima Ioan Rus Roma se află între cele două tururi de scrutin pentru a-şi alege primarul, între Rutelli şi Alemanno. În lupta electorală a fost reamintit din nou cazul „Mailat", după ce un român a violat o studentă din Leshoto.
Principalele cotidiene din Peninsulă au publicat ieri în prima pagină fotografia românului Ioan Rus, de 37 de ani, acuzat de viol, fâcând aluzie la un nou caz „Reggiani - Mailat".
Analogia cu fapta de care este acuzat Romulus Mailat este forţată, singura similitudine fiiind zona în care s-a petrecut fapta, mai exact în nordul Romei.
S-a deschis sezonul la violuri
Deşi episodul a avut loc în aceeaşi perioadă cu un alt viol, la fel de reprobabil, doar unul dintre ele a ajuns pe prima pagină a ziarelor. Între un egiptean care a violat o studentă americană şi un român care a violat o studentă africană, presa l-a preferat pe al doilea.
Explicaţia e simplă: Alemanno, cadidatul pentru primăria Romei, susţinut de Berlusconi şi de toată presa pe care acesta o controlează, are nevoie de un nou caz „Mailat", pentru a a-l critica pe fostul primar Veltroni şi pe candidatul susţinut de acesta, Rutelli.
Băutură de la discount
În jurul gării La Storta din Roma, mai mulţi români îşi fac veacul, cumpărând băuturi alcoolice ieftine dintr-un magazin şi consumându-le pe băncile din staţia de autobuz sau pe unde nimeresc.
Joi noaptea, Ioan Rus, profitând de întuneric, a dus cu forţa pe un câmp din apropiere o studentă africană, violând-o sub ameninţarea unui cuţit. Victima, fiica unui diplomat din Leshoto, a fost înjunghiată de Rus în zona abdomenului, aflându-se acum în afara oricărui pericol, la spitalul San Filippo Neri, din Roma. Ea ajunsese în zonă din greşeală, coborând cu o staţie mai devreme.
Deşi violul s-a petrecut joi, doar sâmbătă presa din Peninsulă a început să dea atenţie cazului, căutând similitudini cu cazul Mailat. Unul dintre argumentele forţate este faptul că Rus ar fi locuit într-o tabără din apropiere, deşi pe o rază de câţiva kilometri nu există niciuna.
Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento