La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 26 agosto 2007

In Italia la sfarsitul lui august!

Mungiu a câştigat Palme d'Or!

La ora 21.15, ora României, preşedintele juriului de la Cannes a anunţat că filmul lui Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d'Or - o distincţie unică pentru cinematografia românească.
Cristian Mungiu a menţionat în discursul de primire a premiului că este un semn pentru cei care vor să facă film cu un buget mic şi a amintit că în urmă cu un an nu ştia dacă va avea resurse pentru pelicula pe care a prezentat-o la Cannes.
Pelicula este povestea unei tinere studente care trece prin experienţa dureroasă a avortului, în anii '80, la sfârşitul regimului comunist. Criticii au caracterizat filmul ca fiind unul "puternic" şi "şocant".
duminică, 27 mai 2007

(Fonte: Tvr)

Nessun commento:

Posta un commento