La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 5 giugno 2008

Rezultatele alegerilor locale din principalele oraşe ale ţării


Constanţa: Radu Mazăre a câştigat Primăria Constanţa din primul tur cu 68,65%
Radu Mazăre (PSD) a câştigat Primăria Constanţa cu 68,65% dintre voturile alegătorilor, iar următorul clasat, candidatul PNL Victor Manea, a obţinut 11,22% din sufragii, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni noaptea, de Biroul Electoral Municipal Constanţa.
Potrivit Biroului Electoral Municipal Constanţa, în urma centralizării voturilor din cele 190 de secţii de votare din municipiu, Radu Mazăre (PSD) a obţinut 68,65%, Victor Manea (PNL) are 11,22%, iar Dorel Onaca (PD-L) a obţinut 10,46%.
Iaşi: PSD şi PD-L îşi vor disputa scaunul de primar
Actualul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita (PSD) a obţinut 44,57% din voturile ieşenilor, urmat de Dumitru Oprea (PD-L) cu 38,14% şi Cristian Adomniţei cu 9,41%, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Municipal.
Braşov: George Scripcaru a câştigat noul madat de primar
George Scripcaru, candidatul PD-L la Primăria Municipiului Braşov pentru un nou mandat, a câştigat detaşat din primul tur, cu 69,8% din voturi. Candidatul PSD, Mihai David, a primit doar 9,6%, iar Carmen Tănăsescu, candidatul PNL, 8,8%.
Ploieşti: Andrei Volosevici şi Daniel Savu
În turul doi, se vor lupta reprezentantul PD-L Andrei Volosevici, care a obţinut duminică 25,9% din voturile valabil exprimate, şi Daniel Savu, de la PSD, care a fost votat de 21,34% dintre ploieşteni.
Cluj-Napoca: Emil Boc, primar pentru a doua oară
Primarul Emil Boc (PD-L) a obţinut 76,2% din voturi, Laszlo Attila (UDMR), 7,8% din voturi, Remus Lăpuşan (PSD) 6,4%, iar Gheorghe Funar (4,2%).
Sibiu: Klaus Johannis a fost reales din primul tur cu aproape 90% dintre voturi
Klaus Johannis a fost reales din primul tur primar al Sibiului, cu aproape 90% dintre voturi. Aproape jumătate dintre sibienii cu drept de vot s-au prezentat duminică la urne.
Arad: Gheorghe Falcă, primar din primul tur
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul de cununie al preşedintelui Traian Băsescu, a câştigat al doilea mandat consecutiv, după ce la alegerile de la 1 iunie a obţinut 67,6% din voturi, conform rezultatelor parţiale oferite luni de Biroul Electoral Municipal.
Timişoara: Ţărănistul Gheorghe Ciuhandu a devenit iar primar
Conform Biroului Electoral Municipal Timişoara, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu a fost votat de aproape 43.000 de timişoreni din totalul de 294.157 cu drept de vot. Ciuhandu a câştigat al patrulea mandat în fruntea administraţiei timişorene cu un procent de 53,6%. Pe locul doi s-a situat democrat-liberalul Gheorghe Ciobanu. Pentru el au votat 13.196 de persoane, adică 16,5% din cei care au fost la vot. Ion Răducanu a rămas pe locul trei, aşa cum au anunţat şi sondajele de la urne. Social-democratul a primit 12.108 voturi, adică 15,1%.
Suceava: Gheorghe Flutur l-a învins pe reprezentantul PSD
La Suceava, Gheorghe Flutur l-a învins pe reprezentantul PSD Gavril Mîrza, obţinând 45,15% din voturi faţă de cele 36,36% ale social-democratului.
Vaslui: Costel Mihalache şi Vasile Pavăl în turul doi
Candidatul PSD Vasile Pavăl, actual viceprimar, a obţinut aproximativ 49% din voturi la alegerile de duminică. El mai avea nevoie de doar 130 de voturi pentru a câştiga primăria din primul tur. Pe 15 iunie, în al doilea tur de scrutin, candidatul PSD se va confrunta cu reprezentantul PD-L, Cornel Mihalache, care a obţinut 35% din voturile vasluienilor.
Piatra Neamţ: Gheorghe Ştefan, la al doilea mandat
Gheorghe Ştefan a reuşit să câştige al doilea mandat consecutiv de primar al municipiului Piatra Neamţ, în urma alegerilor de duminică, el întrunind aproximativ 80% din vot.
Baia-Mare: Liberalul Cristian Anghel a câştigat al cincilea mandat
Cristian Anghel a câştigat din primul tur postul de primar, obţinând peste 51 %, devansându-i pe candidaţii PD-L şi PSD la Primăria municipiului, Corin Cherecheş şi Mircea Dolha, care au obţinut sub 20 % din voturi.
Târgu Mureş: Dorin Florea, la al treilea mandat
Actualul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea (PD-L), a câştigat al treilea mandat în primul tur de scrutin, cu aproximativ 54% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Laszlo Borbely, a obţinut puţin peste 42% din voturi. Prezenţa la vot la Târgu Mureş a fost de 52%, potrivit cifrelor furnizate după centralizarea proceselor verbale la secţiile de votare.
Galaţi: Dumitru Nicolae şi Andrei Lişinschi, în turul doi
Biroul Electoral Municipal din Galaţi a finalizat numărătoarea voturilor din toate secţiile de votare, anunţând că Dumitru Nicolae (PSD) şi Andrei Lişinschi (PD-L) s-au calificat pentru turul al doilea la Primărie şi că numărul voturilor nule a fost extrem de ridicat.
Potrivit situaţiei finale anunţate de BEM, Dumitru Nicolae (PSD) a obţinut 35,48% din numărul voturilor valabil exprimate. Dumitru Nicolae intră în turul doi pentu Primăria Galaţi cu Andrei Lişinschi (PD-L), care a întrunit 23,63% din voturi.
Râmnicu Vâlcea: Mircia Gutău (PD-L) a obţinut al doilea mandat
Mircia Gutău (PD-L) a obţinut al doilea mandat la conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, potrivit datelor parţiale comunicate luni de Biroul Electoral Municipal, acesta fiind votat de aproximativ 70% dintre alegători.
Sighişoara: Lui Dorin Dăneşan i-a lipsit un singur vot ca să câştige din primul tur
La Sighişoara se va organiza turul doi pentru alegerea primarului, după ce actualului edil, Dorin Dăneşan, i-a lipsit un singur vot pentru a trece de 50%.Potrivit datelor furnizate de BEM Sighişoara, Dorin Dăneşan a obţinut 5.735 de voturi, el având nevoie de 5.736 de voturi. Candidatul PD-L, cu care a intrat în turul doi, Florian Coman, a obţinut 3.235 de voturi.
Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento