La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 11 settembre 2007

RO: Se pregăteşte modificarea Codului Fiscalde

Principalele modificări care vor fi aduse Codului Fiscal
* eliminarea taxării inverse în construcţii
* impozitarea profitului nerezidenţilor
* introducerea unei cote forfetare în panificaţie
* încasarea dividendelor trimestrial

Se pregăteşte modificarea Codului Fiscal
Codul Fiscal va fi modificat în cursul acestei luni, fiind vizate taxa pe valoarea adăugată (TVA), impozitul nerezidenţilor şi dividendele. Nu vor fi majorate impozite sau taxe, după cum a precizat chiar ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Cel mai important aspect vizează domeniul panificaţiei, unde se are în vedere introducerea unei cote forfetare (fixe), fiind analizate implicaţiile unei astfel de decizii în acest domeniu. Cele mai multe modificări vor surveni la capitolul TVA, deoarece se intenţionează alinierea unor prevederi la directivele europene în domeniu.
Anunţată ca o măsură menită să aducă mai mulţi bani la buget, eliminarea taxării inverse la TVA pentru lucrările de construcţii montaj este, de asemenea, pe lista de modificări. Reprezentanţii Ministerului de Finanţe spun că punerea în practică a unei astfel de măsuri s-a dovedit dificilă pentru majoritatea companiilor. Taxarea inversă se mai aplică în cazul deşeurilor, livrărilor de clădiri, materialului lemnos şi bunurilor şi serviciilor prestate de firme aflate în faliment. În cazul taxării inverse, furnizorul nu scrie pe factură valoarea TVA, ci face menţiunea taxare inversă, iar beneficiarul trece valoarea pe care o evidenţiază ca taxă colectată şi deductibilă. De asemenea, vor fi înăsprite unele prevederi referitoare la administrarea TVA în scopul combaterii evaziunii fiscale.
Una dintre cele mai importante modificări se referă la încasarea dividendelor, care va fi posibilă trimestrial, şi nu anual, cum este în prezent. Astfel, acţionarii vor putea să beneficieze de dividende la încheierea trimestrului. Totodată, se are în vedere impozitarea veniturilor nerezidenţilor, unele dintre prevederile actuale în domeniu fiind în contradicţie cu reglementări ale Codului de procedură fiscală.
Elena CRISTIAN 11 SEPTEMBRIE 2007
Sursa: Gandul

Nessun commento:

Posta un commento